Slöseri med skattepengar.

Någonting som vi oftar talar om inom MUF är hur fel det är att slösa med skattepengar. Det är av sådana anledningar vi tycker man kan ta in fler aktörer på den marknad som idag ägs och drivs av staten, kommunerna eller landstinget. På så vis kan man minska kostnaderna för oss skattebetalare och därmed minska risken för slöseri. Det är också av den anledningen man alltid ska vända och vrida på de skattekronor som används för att se att det inte slösas bort eller missbrukas någonstans. Det är också därför jag blir väldigt upprörd när jag läser om generaldirektörer i Regeringskansliet som inte har något jobb, men däremot får väldigt höga löner.

Här följer några exempel.

Ingrid Bonde (f.d. generaldirektör för Finansinspektionen)
Har 103 400 kronor / månad (slutade den 31 maj 2008)

Bo Bylund (f.d. generaldirektör för Arbetsförmedlingen)
Har 119 400 kronor / månad (slutade den 10 april 2008)

Göran Enander (f.d. generaldirektör för Skogsstyrelsen)
Har 85 600 kronor / månad (slutade den 4 september 2008)

Vad tycker ni?

Kommentarer
Postat av: Ouda

Självklart ska dessa grundpelare i det svenska samhället få sina pengar! Om inte som en lön så i alla fall som ett sätt för oss att visa vår tacksamhet gentemot dom...!

Något annat är helt enkelt otänkbart!

Jag skulle till och med vilja avskaffa monarkin och låta pengarna tillfalla dessa generaldirektörer istället! Utan dom så stannar Sverige.

2008-10-02 @ 00:15:34
URL: http://ouda.blogg.se/
Postat av: Nelly

Fy ..... hur kan personer som inte har något uppdrag få en månadslön på över 100.000 kr i månaden? Dags för Anders Borg att träda fram i TV4 och kommentera denna skandal! Är det så staten vill använda medborgarnas skatttepengar? En människa som blir sjuk skall få "kriga" om att få en liten struntsumma från Försäkringskassan för att kunna ha råd att ha tak över huvudet och mat på bordet. När det kommer till sjukförsäkringen så har Regeringen varit väldigt tydliga om vad som gäller framöver. Men det är alltså helt ok att finansiera GD löner med skattepengar fast de är "friska" och kan arbeta. Då är det ingen politiker som vill yttra sig om att "ju fler arbetar desto mer pengar till välfärden" hur många gånger har vi inte hört det uttalande från politikerna. Regler gäller inte för alla medborgare i samhället, det gäller att tillhöra rätt "klass" för att klara sig i det här fantastiska landet.

2008-10-02 @ 14:24:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0