Ledningsforum

Kom hem från ledningsforum i Stockholm med alla distriktsordföranden för ett litet tag sedan. Det har varit en intensiv helg med många duktiga talare. Under lördagen lyssnade vi till Birgitta Wistrand som pratade om ledarskap, Tomas Idergard som gav konkreta tips på hur man kan använda MUF i sitt framtida yrkesliv samt lite interninformation från personerna på CK. Efter en trevlig kväll, som kunde ha avrundats en liten stund tidigare bjöds det på frukost innan vi lyssnade till Christina Elffors-Sjödin som har hand om fadderskapet, Henrik Landerholm som är rektor på försvagshögskolan, Jenny Petersson som är årets DO, Hampus Magnusson som ledde Göteborg till att bli årets distrikt för att sedan sitta och diskutera med Niklas Wykman. Innan jag satte mig på tåget tillbaka till de småländska skogarna tog jag en fika med Anna C Johansson och Sofia Arkelsten som är mina två mentorer. Jag ser verkligen fram emot att vidareutvecklas med hjälp av dem.

Om man inte är insatt i ett politiskt ungdomsförbund är det kanske svårt att inse varför man väljer att lägga ner otaliga timmar i veckan på att leda en distriktsstyrelse, motivera medlemmar, skapa aktiviteter, skicka ut brev, sms och mail, vara ansiktet utåt samt träffa moderaterna i timlånga länsförbundsmöten. För mig är det inte speciellt svårt att inse det, för man får så oerhört mycket tillbaka. På vilket sätt ska jag förklara en annan dag, nu måste jag hoppa in i duschen och sedan krypa till kojs.

Kvoteringar..

I vår stadstidning idag Jönköpings-Posten finns det en artikel med rubriken:

"Fler kvinnor till varje pris"

Artikeln handlar om hur styrelser till företag runt om i länet kan få köpa in två personer till sin styrelse till priset av en från den lokala styrelseakademien. Den mer erfarne av dessa två får 75% i arvode medan den mindre erfarne får 25%. So far so good. Det hela handlar alltså om att låta en mindre erfaren person lära sig mer om styrelser, deras uppgifter och funktion. Det låter ju bra, men det som irriterar mig är att en av dessa två måste vara kvinna. I dagens läge är det mest män i landets styrelser, oavsett om det är ett privat företag, en förening eller MUF. Enda undantaget må väl vara FI och LO. Men betyder det att man ska placera kvinnor i styrelser bara för att det ska bli jämnare fördelat? Vad arbete handlar om är kompetens. Har du rätt kompetens för ett arbete ska du ha rätten att få det jobbet, oavsett om du är kvinna, man eller har utländsk bakrund. Jag tror inte på kvoteringar.

Kampanj på högskolan

Nu har även jag tagit steget och skaffat mig en politisk blogg. Har även en privat vilken jag inte trodde speciellt många hade läst, men det visade sig att Christoffer Järkeborn som var här igår hade det. Anledningen till att vi fick fint FS besök till MUF Jönköping var att vi hade en talarlunch på Högskolan. Vi bestämde oss för att hoppa på MUF's storsatsning på högskolorna och Moderata Studenter genom att ha en talarlunch och förhoppningsvis få dit lite nytt folk. Det gick sådär.. Det tråkiga med studenterna på högskolan är att de ofta redan har fullt upp och inte orkar engagera sig i en sak till. Dock så finns det städer som har lyckats, Umeå är ett utmärkt exempel på det. Det kanske inte blev så många nya medlemmar idag, men vi ger inte upp.


Den onda (blå) sidan?

För några dagar sedan fick jag ett (S) material av några killar i klassen. De hade varit på stan där socialdemokraterna hade haft en kampanj och delat med sig av sina "nya" idéer. Som DO för MUF och relativt ensam (öppen) moderat i klassen får man ta en del skit, men det är ingenting jag inte är van vid eftersom det sällan går att hålla en debatt med en röd person utan att det leder till personangrepp och påhopp mot moderaterna. Det är tråkigt, det vore så mycket bättre om man kunde diskutera sakfrågor och ren politik. Materialet jag fick var ett häfte uppdelat i Rött och Blått. Jag behöver förmodligen inte nämna vilka som var den onda sidan.. 
På SVD's nätupplaga igår fanns det en liten notis om att socialdemokraterna letar efter en ny reklambyrå. Jag önskar dem all lycka, deras traditionella Alla ska med (men bara vissa ska betala) håller inte i längden.


RSS 2.0