Gott nytt år!

Tro det eller ej, men ibland behöver man lite jullov från politik och bloggskrivande. Idag vill jag bara passa på att blicka tillbaka över det år som har gått. Från att jag blev distriktsordförande i mars har jag varit med om en otrolig resa i MUF. Det känns bra att få vara en del i Sveriges största ungdomsförbund, som dessutom kommer med fler och fler kloka tankar. Efter maktskiftet 2006 känner man äntligen att Sverige genomgår en förändring, till det bättre. Tyvärr finns det fortfarande många som är negativa till de förändringar som sker, och tyvärr förlorar dessa människor bara på att de inte vill öppna ögonen ordentligt. Ett land där det ska löna sig att arbeta, där skatterna sänks mest för de som tjänar minst, där barnen och ungdomarna går ut skolan med godkända betyg och där du själv ska få välja din sjukvård, det är i alla fall ett land jag vill leva i. Jag ser fram emot 2008, där vi ska fortsätta regera, där MUF kommer fortsätta vara det största politiska ungdomsförbundet och där Jönköpings distrikt är ett distrikt att räkna med.

Gott nytt år!

Svensk sjukvård.

Får ursäkta den dåliga uppdateringen, har varit ganska sjuk de senaste dagarna. Och med sjukdom kommer även den underbara svenska sjukvården. Mamma ringde vårdcentralen innan (eftersom min hals inte direkt gör tolkningsbara ljud för tillfället), och fick då ett ganska absurt bemötande. Hon fick förklara för personen i andra änden att har man haft mellan 39 och 40 graders feber, ont i halsen och ätit minst 6 panodil om dagen hela helgen så är det nog dags att gå till läkaren. Rådet som sjuksköterskan ville skicka vidare till mig var att jag skulle fortsätta äta lika mycket värktabletter/febernedsättande som jag redan gjort i tre dagar och vänta på att det ska bli bättre. Sedan kunde man ju återkomma om två dagar.

Som tur är fick jag en tid klockan 15.00. Men, deras bemötande är ändå inte acceptabelt. Det är nog enklare för mig, som patient och sjuk att bedöma i vilket skick jag är. Ursäkta mig kära landstinget, nu ska jag leta privatkliniker en liten stund.

Here they come!

image19















Vänstern har insett att det är dags för förnyelse. Här kommer dem! Nya Vänsterpartiet!

Miljön.

I måndags i skolan med klasskompisar och igårkväll med mamma diskuterades det miljöpolitik. Vi pratade om det nya förslaget  till höjd bensinskatt. Det är ganska märkligt att hur många studier man än tar fram på att det inte är bilarna som är den stora miljöboven utan företagen, kolkraftverken och människors konsumtion så tycker man fortfarande att höjd bensinskatt är en del av lösningen. Visst, bilar med sina avgaser är inte bra för miljön, men det är inte där man bör lägga fokus.

Se till att företagen släpper ut mindre genom utsläppsrätter. Bygg ut kärnkraften. Jag förstår inte hur man kan vara så negativ till ett hundra gånger miljövänligare produceringssätt av el än vad exempelvis kolkraften är. Om vi vill rädda den här planeten kan vi inte vara rädda för vad som hände för mer än 20 år sedan, vi måste inse att utvecklingen går framåt.

Genom att höja bensinskatten gör vi det svårare för landets befolkning att ta sig till jobbet, köra sina barn till skolan eller till och med handla mat. Alla bor inte i storstaden där det går bussar var tionde minut åt alla håll och kanter. Jag har vänner som bor bara fyra-fem mil utanför staden, men ändå har de bussar som går mindre än var tredje timma. Många företag ligger i utkanten av städer och har bussförbindelsen ligger kilometer bort. Vi vinner inget annat än arga människor på att höja bensinskatten, satsa på en hård lagstiftning mot utsläppsrätterna istället. Därefter kan vi börja snacka om att vi hjälper miljön.

Okoncentrerad.

Satt och kollade på en presskonferens med Andreas Carlgren imorse. När han inte pratade utan lyssnade satt han och rullade tummarna hela tiden. Fascinerande, man kunde inte koncentrera sig på vad den andra personen sa. Mediaträning nästa!

Helgen.

Fick lägga mig och sova två timmar idag efter skolan, är rätt slutkörd efter en otroligt lyckad helg! Vår adventsutbildning gick bra rätt igenom, och responsen efteråt har varit minst sagt god. Under lördagen hade vi temat ideologi och lyssnade först till Erik Larsson som talade om MUFs viktigaste frågor. Mot slutet av hans pass kom vi in på en riktigt intressant integrations diskussion. Efter det hade André Assarsson ett pass om Moderaternas och MUFs historia. Niklas Wykman följde efter det och talade om MUFs politiska utveckling. Som några av er kanske vet har förbundet startat ett utvecklingsarbete genom sex olika arbetsgrupper. Dessa kommer att ta ställning till vissa frågor, och medlemmar över hela landet har chans att delta. Kenneth Vasquez avslutade dagen med ett pass om vad vi medlemmar har för roll gentemot partiet.

Efter en lyckad middag, som mot slutet innehåll mycket tal, sånger och applåder dansades det till allt mellan Neyo och Frank Sinatra. Söndagen inleddes med Markus Nordström som berättade om sin praktik han genomförde på kongressen i USA förra sommaren. Temat för dagen var USA och dess politik, vilket även Patrik M. Andersson berörde då han talade om USAs politiska system. Rola Brentlin fick avsluta kursen med ett pass om presidentkandidaterna inför nästa val. Många av oss inom förbundet ser mycket fram emot valet nästa år, och jag hoppas i alla fall på att Rudy vinner.

Vill även rikta ett stort tack till de som deltog i helgen! Utan de cirka femtio medlemmarna som dök upp, Erik, André, Niklas, Kenneth, Markus, Patrik och Rola hade helgen inte varit möjlig. Tack!

RSS 2.0