Högre lön?

Göran har nog allt lite dubbelmoral.

... en partiledarkandidat som enligt Persson ville ha extra betalt: "Jan Nygrens utmanade lönekrav stred helt mot socialdemokratins tradition".

Utvisa flyktingar?

I SVD idag hittade jag Göran Johanssons uttalande om att man bör utvisa alla insmugglade flyktingar. Mona Sahlin tiger om uttalandet (otippat nog), och vänstern kräver Johanssons avgång. Åh, det är lika välorganiserat som vanligt. Socialdemokraterna har inte sagt ett pip på länge, men när de väl kommer med ett förslag så ska man utvisa alla flyktingar. Vilken bra idé.

Invandring är något av det som har hållt Sverige levande. Utan den arbetskraftsinvandring vårt land har fått hade det inte sett lika bra ut idag. Människor som kommer från andra länder än skandinavien har en helt annan syn på företagande. Det är inget konstigt med att gå i konkurs och starta upp ett nytt företag istället. Men här i Sverige, då snackar vi svartstämpling och hysch hysch. Det ska vara enkelt att starta, driva och behålla företag, oavsett storlek. Heja Alliansen!

Adventsutbildningen.

Var även och bekräftade allting inför helgen idag. Om ni har missat så är det utbildning i Jönköping lördag till söndag med tema ideologi på lördagen och USA på söndagen. På kvällen bjuds det på amerikansk buffé till middag, och lokalen vi har hyrt var riktigt bra. Hotellet ligger nära stationen och våra kära deltagare slipper snurra runt i halva staden. Ska bli grymt kul, imorgon bär det av mot IKEA och ICA för inhandling av diverse middagstillbehör.

Intresserad av att delta? Det finns fortfarande chans att anmäla sig.


Kampanj med Moderata Studenter.

Igår och idag har det varit kampanj med Moderata Studenter på Jönköpings Högskola. Gustav Blix var nere och fikade med studenterna igår, och av vad man har hört var det riktigt lyckat! Idag kom handelsminister Ewa Björling till skolan för att hålla ett seminarium. Det var ganska kort, men i stora drag handlade det om hur man ska öka handeln till och från Sverige. Hon berättade även att hon tycker om att presentera sig som frihandelsminister. Inte handelsminister.

Kampanj

Idag har det varit kampanj med RK från Moderat Skolungdom. Vi delade upp oss i två lag, ett på Erik Dahlberg och ett andra på min gamla skola Per Brahe. Tyvärr plockade vi inte speciellt många medlemmar, med det blev desto fler intressanta politiska diskussioner. Det var lite roligt att vara tillbaka på skolan dessutom, fick en kram av min gamla samhällslärare som tydligen saknade sin MUFare i klassen.

Bra där, Arbetsförmedlingen, bra där.

Fanns med en rolig artikel i nyhetsbrevet från Svenska Mässan i Göteborg som pappa skickade till mig. Arbetsförmedlingen tycker tydligen att det effektivaste sättet att sätta ungdomar i arbete är att få dem att vandra runt i ett stort brädspel där de ska "finna sig själva" och på så sätt komma underfund med vilket arbete de vill söka. Jaha, vad ska vi göra härnäst? Dela ut ballonger med lediga jobb på?


"Med det stora brädspelet "Spelet mot framtiden" ska Arbetsförmedlingen guida ungdomar till framtidens jobb. Spelet är en del av årets storsatsning på Kunskap & Framtid.

I våras lanserade Arbetsförmedlingen webbsidan Avstamp, en nationell satsning för att hjälpa ungdomar mellan 16-24 år in på arbetsmarknaden.

- Arbetsförmedlingen ska bli bättre på det här med unga och Avstamp är ett sätt att kommunicera med dem på lika villkor. Vi behöver nå ut genom nya kanaler, säger Anna Granehult, informatör.

"Spelet mot framtiden" är ett 121 kvadratmeter stort brädspel där spelaren funderar på olika frågeställningar medan han/hon förflyttar sig i spelet. Spelaren följs runt av en ungdomsarbetsförmedlare som svarar på frågor om arbete och utbildning under speltiden.Arbetsförmedlingen delar även ut den nyutgivna handboken "Jobbguide för nyvuxna", visar upp webbplatsen, ger hjälp med att skriva cv och så vidare.

- För den som är osäker på framtiden finns möjligheter att göra ett egenskapstest. Det går till så att du själv och en vän alternativt en arbetsförmedlare väljer ut dina starkaste egenskaper. Sedan diskuterar man resultatet."

Storebror hör dig.

Nu finns det ett förslag om att alla telefonsamtal, sms och internettrafik från din telefon ska sparas för att kunna vara tillgänglig för polisen vid en eventuell brottsutredning. Informationen ska även vara tillgänglig myndigheter eller utlandet, beroende på vad det rör sig om för brott. Jag förstår tanken, men ändå. Läskigt.

"Övervakningen har sin rot i ett EU-direktiv och håller nu på att införas i hela unionen."

Otippat, det är ett EU-direktiv. Då är det klart att Sverige måste följa det direkt..

Utbildnings-planering.

Hann med en snabb lunch med Pontus och Rasmus idag, mina två vapendragare när det kommer till att planera utbildningar. Vi diskuterade om vilka talare vi ska ha och skissade på ett schema för dagarna. Ska ringa runt till några av talarna lite senare, och förhoppningsvis kommer allihop! Det kommer bli en riktigt bra helg.


Miljö vs. snabbt.

Tydligen börjar fler och fler ta tåget istället för inrikesflyg. Är i och för sig fullt förståerligt, tåget är både billigare och miljövänligare. Dock så borde SJ bli bättre på att hålla tiderna. Det där med "signalfel" som leder till förseningar orkar man knappt lyfta ögonbrynen åt längre. Måste även nämna en annan rolig bortförklaring jag fick uppropad i högtalarna på Stockholms central för ett tag sedan, "Tåg 572 mot Nässjö, har.. Eh. Försvunnit. Resenärer mot Nässjö ombedes istället gå ombord på tåget mot Malmö som inkommer på spår...". Spännande.

Hemlig post?

Vad mycket uppståndelse kring ett brev. Vad jag inte riktigt förstår är hur ett feladresserat mail kan klassas som dataintrång? Men sen resonerar vi ju alla olika också.

Läs mer här.

Tillbaka till samtiden.

Åh, Kents nya album 'Tillbaka till samtiden' är helt underbart. Köp, lyssna och njut.

Har du tänkt på att vi
nästan aldrig lyfter vår blick
från marken
Mot den svarta rymden
ovanför molnen..


Så sant som det är sagt.

Hej kamrat. Får vi bjuda på en medlemskväll?

Just det, hittade en lite smårolig lapp från Kommunal i helgen.

Fyra av kommunals fördelar:

- Solidaritet, vi stödjer varandra kamratligt inom Kommunal
- Kamporganisation, vi tar strid när mänskliga värden hotas
- Varmhjärtade, vi bryr oss om alla människor
- Demokrati, vi är en demokratisk organisation, alla har rätt att höras

Kamratligt? Heja sovjet! Och tar Kommunal strid? Det har man ju inte märkt. Frågan är vem de jämförde sig med när de uttalar sig som varmhjärtade. Och det bästa av allt! Demokratisk organisation? Haha, det här kommer göra att mina mungipor håller sig uppåt ikväll.



UM II

Tänkte passa på att skriva ihop en liten sammanfattning av helgen. Unga Moderater är en av de bättre utbildningarna man kan gå inom MUF, och den är både riktigt rolig och krävande. Den här kalla helgen i november har vi gått igenom hur man kan använda mentorskapet bättre (min mentor är Anna C Johansson), lyssnat till Junibackens VD angående biologiskt ledarskap, pratat mycket om opinionsbildning och hur man avstyr en medial kris. Diskuterat MUFs framtid tillsammans med Niklas Wykman, samt lyssnat till några talare angående miljön. Vi hade bland annat generalsekreteraren för Green Peace hos oss och min mentor Sofia Arkelsten.

Jag har visserligen fortfarande träningsvärk efter spökbollen och fotbollsmatchen i lördags kväll, men ändå. Eftersom jag inte hinner träna nuförtiden får jag helt enkelt hoppas på att kursledningen fortsätter med att hyra gympasalar så vi kan få springa runt och jaga bollar på kvällarna.

Tack Linda, Malin, Oskar och Caroline för en riktigt bra helg!

Stackars skatteverket.

Skatteverkets generaldirektör går idag ut i SVD och säger att svenska folket har börjat skattefuska mer eftersom det anses "okej" när så många ledande politiker gör det. Yeah right. Som om det är därför människor bestämmer sig för att anställa svartbetalda barnflickor, byggnadsarbetare och städerskor. Jag försvarar inte handligen, eller tycker att det är acceptabelt att använda sig av personer i form av svartarbete, men det beror sannerligen inte på att man tar efter sina politiker. Hade vi inte haft den högsta skatten i hela världen, behövt betala orimliga sociala och arbetsgivaravgifter på anställda så hade generaldirektören förmodligen inte haft samma problem. Tänk först och tala sedan, tack.



22 miljarder kronor missar statskassan årligen ­genom att privat­personer fuskar eller gör misstag.

50 miljarder kronor uteblir därför att småföretag inte gör rätt för sig.


66 miljarder av totalt 133 missade skattemiljarder anses direkt bero på svartjobb.


15 procent av befolkningen tycker numera att det är okej att folk jobbar svart, en ökning med två procentenheter ­sedan 2004.

Sverige och Norden framstår ändå som "hederliga" vid internationella jämförelser.


Källa: Skatteverket.


Back in town.

Nu är jag hemma igen. Är så trött som man bara kan vara efter en riktigt bra utbildning, och jag längtar efter att få lägga mig i den stora sköna sängen och sova. Har skrivit ihop en inbjudan till vår utbildning som äger rum i december. Ska bli riktigt kul för distriktet!

"Jönköpings distrikt bjuder in till en utbildning med tema USA och ideologi. Själva utbildningen är uppdelad på två dagar, där den ena dagen kommer att handla om MUFs politik, ideologi samt hur framtiden för ungdomsförbundet ser ut. Under den andra dagen kommer temat att vara USA inför valet 2008, med en genomgång av kandidaterna samt USAs politiska system."

UM nästa!

Har fått i mig havregrynsgröt, duschat och packat ihop mina saker, så nu är jag redo för en helg av Unga Moderater. Satt och tittade igenom några nätupplagor av tidningar också, och jag tycker faktiskt det är dags att låta Ulrica Schenström vara nu. Aftonbladet hade en artikel med rubriken "Den svenska synden har fått ett ansikte". Jag tror inte att medierna förstår att det handlar inte bara om att Ulrica förlorar sitt arbete, hon förlorar en del av sitt liv. Att vara en del av ett parti är en sak som växer in i en under flera år. Du har i princip hela din umgängeskrets där, du har ditt arbete, dina förtroendeuppdrag. Det handlar inte bara om att förlora 84 000 i månaden, man riskerar att förlora allt. Ge er.


Stockholm i mitt hjärta.

Sitter på Centrala Kansliet en liten stund nu, är här hälsar på. Var med på frågestunden med Reinfeldt tidigare idag, och om jag får säga det själv blev den ganska mild. Min mentor och jag har haft en trevlig dag hittils. Vi har tittat på riksdagen, hunnit med en liten sväng på stan och nu behövde hon skriva artiklar innan dagens sista aktivitet ska klaras av. Tog två panodil till nyss, här ska ingen feber stoppa planera för dagen. Ikväll bär det av mot Linda Norberg, och på något sätt ska jag lyckas hitta till rätt busstation. Spännande det här med att vara i storstaden.

RSS 2.0