Vi lever i ett sjukt land.

Vill först och främst tacka för den respons jag fick på inlägget om vår kampanj i centrala Jönköping. Från och med nu kommer MUF Jönköping att annonsera sina kampanjer till polisen. Att man ska behöva göra en sådan sak är tragiskt med tanke på att vi lever på 2000-talet i ett land där åsiktsfriheten värderas högt (?).

Tittade in på DN för att se hur det går i rättegången mot Englas mördare, Anders Eklund. Det är med förakt jag läser om den mannen och kan inte låta bli att förargas över hur det svenska rättssystemet fungerar. Leif Silbersky försvarar sin klient med att han är "allvarligt psykiskt störd", och därför inte kunde ta ansvar för sina handlingar. Har vi hört den repliken förr, eller är det bara jag? Oavsett om du är sjuk eller inte begår du fortfarande ett brott, och enligt mig är mord och våldtäkt två av de värsta brotten du kan begå. Att sedan skylla på psykisk ohälsa verkar bli ett allt vanligare fenomen.

Jag kan ta upp fyra exempel från Jönköping varav det senaste hände i lördags natt. Vi har sjuåriga Tobias som blev ihjälhuggen av en psykiskt sjuk man när han var på väg hem från skolan i Norrahammar. För cirka två veckor sedan rymde en sexualförbrytare från en klinik i Växjö för att leta upp sin exfru i Jönköping. Han hittades dock av polisen innan han hittade sin fru. Veckan efter blev en kvinna svårt knivhuggen av sin före detta man, som vid tillfället hade intagit stora mängder lugnande på grund av depression. Och senast natten till söndag ströp en pappa ihjäl sin tvååriga son i Huskvarna. Vad tror ni han kommer att skylla händelsen på?

Det svenska rättssystemet har ett kryphål. Det kallas psykiatrivården.


Kampanj på stan.

Idag var vi ett litet gäng på fem personer som bestämde oss för att kampanja på stan i Jönköping. Med kampanjmaterialet och våra egentrycka MUFtröjor begav vi oss mot gågatan för att prata med ungdomar och sprida frihetliga budskap. Vi delade upp oss i två lag och allting var bra fram tills att jag ringde Johannes för att fråga hur det gick. Han berättade då att de hade blivit attackerade av några syndikalister som också var ute och kampanjade. Mitt på gågatan i Jönköping hade de hoppat på mina medlemmar och inte bara ofredat dem men även sprungit iväg med vårt kampanjmaterial till ett värde av tusen kronor. Det är riktigt tråkigt att en sån här sak ens får hända, eftersom vi lever i ett demokratiskt land där alla ska få tycka som de vill utan att bli attackerade för det. Händelsen är nu anmäld och jag hoppas verkligen att poliser tar sitt ansvar.



Frihetshjältar.


Darfur.

Sitter med en kopp te i handen och läser i dagens JP. På utrikessidan står det att FN ska ta hem stora delar av sin styrka från Darfur i dagarna. Anledningen är att det kommer att ske en stor demonstration i området där tumultet väntas bli stort. Jag kan inte låta bli att tänka på filmen Hotell Rwanda som vi fick skriva en uppsats om i kursen Unga Moderater. Uppgiften handlade om att vi skulle försöka komma fram till när det var rätt att gå in med styrkor i ett annat land för att agera fredsbevarande, samt vilka medel som var tillåtna för att kunna behålla lugnet. Enligt min mening är det inte första gången FN misslyckas. Igår i SVD fanns det en artikel som förklarade var oroligheterna i Darfur beror på, samt hur FN försöker mörka det faktum att man kan lika händelserna i området med folkmordet som skedde i Rwanda under 90-talet. Dock lovade organisationen sig själva att något sådant aldrig mer skulle få ske, och trots att närmre 200 000 människor har dött i Darfur vill man fortfarande inte kalla det för folkmord. Jag funderar på vad FN tror att effekten kommer bli av att de drar sig ur området. Förväntar de sig att de olika miliserna ska sätta sig ner på gatan och röka fredspipa? Att den kris som pågår mirakulöst kan reda sig själv? Eller att de hundratusentals människor som har omkommit i oroligheternas spår ska resa sig upp ur dikena? Benämningen på deras agerande är enkelt. Fegt.

(SD) älskar (S).

MUF har förövrigt gjort en liten sidekick-kampanj till Jag ♥ SWE. Den handlar om vinsten (SD) har gjort tack vare politiken som fördes under (S) tid. Titta in på den här sidan för att läsa mer, eller gå med i gruppen på Facebook. Bra gjort Malmö MUF och Torbjörn.


Sidbytarnas parti.

Ibland blir jag bara så trött på det där med hyckleri. Ni vet när man vill någonting men sedan ändrar sig. Sådär som Mona Sahlin och socialdemokraterna är ganska bra på att göra nu för tiden. Hörde henne på radio innan från Almedalen. (S) var tydligen nöjda med den nya fastighetsskatten. Och igår läste jag att hälften av deras medlemmar tyckte att det var en bra sak med avdrag för hushållsnära tjänster. Det bästa är ändå att man nu vill riva upp FRA-förslaget, trots att idén från början var deras. Är det bara jag, eller känns socialdemokraterna lite vilsna?

På tal om FRA är det utan tvekan fortfarande en het fråga. Det är det som ibland diskuteras under luncherna på jobbet, och det har väl knappast gått en dag utan en artikel om förslaget i tidningarna. I mina ögon är det fortfarande lika dumt. På vår lokala  moderathemsida skriver en av våra riksdagsledamöter om att det är omöjligt att avlyssna och läsa hela Sveriges befolkning, det finns inte tillräckliga resurser till det. Nej, det finns det säkert inte. Men möjligheten att läsa finns fortfarande där. Ärligt talat tror jag inte att personer som planerar terrordåd eller andra brott via internet skriver ut det i klartext. Men det kanske riksdagsledamöterna tror, vad vet jag.



MUF Skåne visar vägen.

Igår kom jag hem från en fantastisk vecka i Skåne. Jag lyckades bara inte pricka in den veckan med underbart väder som gjorde att man kunde befinna sig på stranden under dagarna, men även den veckan då MUF Skåne hade fullt av roliga aktiviteter. Tack kära vänner för en riktigt rolig vecka!



Krocket med Malmö MUF.



FRA-demonstration i Malmö.



Frihetskämpar.



André och jag på Dallasfesten i Höör.



4th July firande i Helsingborg med hamburgare och flaggor.




RSS 2.0