Vi lever i ett sjukt land.

Vill först och främst tacka för den respons jag fick på inlägget om vår kampanj i centrala Jönköping. Från och med nu kommer MUF Jönköping att annonsera sina kampanjer till polisen. Att man ska behöva göra en sådan sak är tragiskt med tanke på att vi lever på 2000-talet i ett land där åsiktsfriheten värderas högt (?).

Tittade in på DN för att se hur det går i rättegången mot Englas mördare, Anders Eklund. Det är med förakt jag läser om den mannen och kan inte låta bli att förargas över hur det svenska rättssystemet fungerar. Leif Silbersky försvarar sin klient med att han är "allvarligt psykiskt störd", och därför inte kunde ta ansvar för sina handlingar. Har vi hört den repliken förr, eller är det bara jag? Oavsett om du är sjuk eller inte begår du fortfarande ett brott, och enligt mig är mord och våldtäkt två av de värsta brotten du kan begå. Att sedan skylla på psykisk ohälsa verkar bli ett allt vanligare fenomen.

Jag kan ta upp fyra exempel från Jönköping varav det senaste hände i lördags natt. Vi har sjuåriga Tobias som blev ihjälhuggen av en psykiskt sjuk man när han var på väg hem från skolan i Norrahammar. För cirka två veckor sedan rymde en sexualförbrytare från en klinik i Växjö för att leta upp sin exfru i Jönköping. Han hittades dock av polisen innan han hittade sin fru. Veckan efter blev en kvinna svårt knivhuggen av sin före detta man, som vid tillfället hade intagit stora mängder lugnande på grund av depression. Och senast natten till söndag ströp en pappa ihjäl sin tvååriga son i Huskvarna. Vad tror ni han kommer att skylla händelsen på?

Det svenska rättssystemet har ett kryphål. Det kallas psykiatrivården.


Kommentarer
Postat av: David Konow

Den svenska psykvården är f-n inte frisk...

2008-07-29 @ 02:07:55
Postat av: Adam

Ingen förbättring eller förändring har det blivit med sjukvården sedan Alliansen tillträde hur kommer det sig?

2008-07-29 @ 20:39:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0