Uthålligt?

Sitter och filar på min hemtenta i miljö och rättvisekunskap som ska in nästa vecka. Bara namnet på kursen säger väl en del om vilken politisk inriktning läroböckerna kan tänkas ha, men det här tog ändå priset. I slutet av boken finns några handlingsmål att sträva efter för att uppnå ett "långsiktigt, uthålligt samhälle"

- Att befria näringslivet från finansmarknadens ohämmade tyranni och därmed omöjliggöra att nedbrytning och förstörelse för den kortsiktiga vinstens skull förväxlas med kreativitet och dådkraft.

- Att förmäla den tekniska uppfinningsrikedomen med den konstnärliga.

- Att inte låta solidaritet bli enbart känslosam utan förankra den i kraftfulla institutioner.

- Att frigöra en konstruktiv fantasi i politiskt och socialt liv.

Vidare finns det även en helsida om varför nyliberalismen är en "felaktig" ideologi samt en liknande sida om konservatismen. Vill du också läsa den här underbara kurslitteraturen? Uthållig utveckling av Gunnar Sundqvist.

Sveriges företagsvänligaste kommuner.

Svenskt Näringsliv har listat de 20 mest företagsvänliga kommunerna i Sverige. Det är inte helt fel att Habo har plats 8, Jönköping har plats 15, eller att vi överhuvudtaget har fyra kommuner från vårt län med på listan. Bra gjort av oss!

Topp 20
 
1. Solna (Borgerlig)
2. Vellinge (Borgerlig)
3. Danderyd (Borgerlig)
4. Nacka (Borgerlig)
5. Lidingö (Borgerlig)
6. Sollentuna (Borgerlig)
7. Täby (Borgerlig)
8. Habo (Borgerlig)
9. Vårgårda    (Borgerlig)
10. Höganäs (Borgerlig)
11. Trosa (Borgerlig)
12. Mölndal (Borgerlig)
13. Laholm (Borgerlig)
14. Värnamo  (Borgerlig)
15. Jönköping (Borgerlig + miljöpartiet)
16. Upplands Väsby (Borgerlig)
17. Gnosjö (Borgerlig)
18. Markaryd (Borgerlig)
19. Bollebygd (Borgerlig)
20. Växjö (Borgerlig)

Storstadskommuner:

60. Stockholm upp 34 platser (Borgerligt)
63. Malmö upp 20 platser (Vänster)
82. Göteborg ned 22 platser (Vänster)

Utbildning i Jönköping

Under lördagen och söndagen har MUF Jönköping, Östergötland och Örebro tillsammans arrangerat en utbildning. Den blev riktigt lyckad och drog till sig nästan 90 deltagare. Under lördagen behandlades ideologi, där de lite nyare medlemmarna fick lyssna till Johan Lundberg och Oskar Öholm. De som har varit med ett tag i förbundet gick igenom konservatismen med Mattias Zachrisson och Christian Swedberg. Under eftermiddagen dök även André Assarsson upp för att avsluta dagen med liberalismen. Efter en lärorik dag var det dags att bege oss till en restaurang för att avnjuta traditionsenlig MUFmiddag.
Idag stod kampanj och kampanjteknik på schemat, där Simon Sundén och Erik Larsson drog igenom de viktigaste sakerna att tänka på innan Niklas Wykman avslutade helgen med att prata om integration och vårkampanjen. Jag är en mäkta nöjd distriktsordförande, och vill rikta ett stort tack till Maria Larsson och Carin Carlsson som har varit med och planerat helgen. Att arrangera utbildningar tillsammans med andra distrikt är en rolig idé, då man blir både fler och får träffa många nya ansikten. Under hösten kommer en annan stor flerdistriktskurs att anordnas, men än så länge är planerna till den hemliga. Tack för en lyckad helg alla deltagare!



En fullsatt konferenssal.



Erik och Simon får stående ovationer efter sitt kampanjseminarium.



Middag på Sir Simons



Karin, jag och Erik.

Heja feminismen?

Läste på DN.se att FI (feministiskt initiativ) satsar på kommande val. Det känns ju.. Tryggt. Vad ska de ha för valslogans den här gången?

Anser du dig inte kunna få ett jobb själv? Rösta på oss! Vi kvoterar in dig på en arbetsplats.

Tror du att alla människor är stöpta i samma form? Det tror vi med! Rösta på FI!

Vi vill införa 6-timmars arbetsdagar! (Hur finansieringen ska ske kommer vi på snart). Rösta på oss!

Lycka till kära vänner!


image34
Bild: Rold Höjer/Scanpix

Läs mer här och här.

Jönköping på kvällen.

image32

Var ute på en kvällspromenad med min 1:e vice ordförande igårkväll, som numera är hemma från London. Vi tog en runda utmed vättern och sedan till vår lilla hamn här i staden. Området kallas Piren och kan varmt rekommenderas till er som någongång besöker Jönköping under sommaren. Små trevliga restauranger och barer med uteserveringar. Känns som det är dags att inviga sommaren i helgen då det ska bli nästan 25 grader varmt!

Sluta vara så pessimistiska.

Vet ni vad jag blir innerligt trött på? Bittra, okunniga människor som älskar att skriva insändare. Idag i Jönköpingsposten fanns det en insändare om hur hårt det skulle slå mot landsbygden att Apoteket inte längre ägs av staten. De som inte bodde i städerna skulle tydligen behöva åka flera mil för att hämta ut sin medicin. Svaret på den? Du har inte rätt. Precis som många andra bittra människor som hellre öppnar munnen och ska börja klaga innan man vet hur läget ligger till. Visst, Apoteket kommer inte längre att ägas av staten. Är inte det helt underbart? Man behöver inte längre vänta till klockan 10.00 ifall man har huvudvärk och behöver Panodil, om man blir förkyld och behöver Strepsils kan man åka till ICA, och när pollenallergin slår till finns det flera affärer att välja på för att kunna köpa ett paket Clarityn.

Jag vet inte om någon av de här bittra människorna har besökt Danmark. Där har de i alla fall det systemet jag pratar om. De receptfria medicinerna kan man köpa i t.ex. mataffärren, medan de receptbelagda medicinerna fortfarande hämtas ut på ett Apotek. Man behöver i och för sig inte åka så pass långt som Danmark, det räcker med att åka färjan från Gränna över till Visingsö. Där finns samma princip (eftersom öborna inte ska behöva ta färjan över till fastlandet för att hämta ut sin medicin). I kassan på Konsum finns även Apoteket. Man behöver inte tro att allting ska försämras bara för ägaren heter någonting annat än farbror Staten.

UNICEFgalan

Sitter och tittar på UNICEF's barngala på tv4 just nu. Det är inte lätt att få tårar i ögonen när man ser hur mycket hemskt det finns där ute i världen, men samtidigt blir jag så himla arg. Jag blir arg på hur FN kan stå och säga att man gör någonting för fattigdomen, när det fortfarande ser likadant ut. Jag blir arg på Mikael Persbrandt som står och säger att man inte kan göra någonting åt sexhandel för barn, "eftersom det är för mycket pengar inblandat". Jag blir rent ut sagt förbannad, när jag tänker på hur många miljarder vi har skickat i bistånd till utvecklingsländerna, utan att de har utvecklats speciellt mycket. Ska man göra någonting för att förändra och ta bort ett problem, måste man göra det ordentligt. FN är enligt mig en organisation med en god grundidé, men som misslyckas ganska fatalt. Bara det faktum att de har utsett Sverige till världens bästa land när det kommer till integration, säger ganska mycket. För vet ni hur man har jämfört länderna? Genom vilket land som har flest åtgärder. Om man sedan använder sig av dem eller inte, bedöms inte. Verkligen smart.

RSS 2.0